Soru: Belediye Şirketi Başka Bir Şirket Kurarken Cumhurbaşkanlığı'ndan İzin almalı mıdır?

Soru: Belediye Şirketi  Başka Bir Şirket Kurarken Cumhurbaşkanlığı'ndan İzin almalı mıdır?

4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun’un 26 ncı maddesinde; belediyeler ve diğer mahalli idareler ile bunların kurdukları birlikler tarafından ticari amaçla faaliyette bulunmak üzere ticari kuruluşlar kurulmasının, mevcut veya kurulacak şirketlere sermaye katılımında bulunmasının, Cumhurbaşkanının iznine tabi olduğu ifade edilmiş ve kuruluş şartı belirtilmiştir. Buna göre Cumhurbaşkanı izni olmaksızın şirket kurulamayacağı hüküm altına alınmıştır.

Madde hükmü sadece Belediyelerin şirket kurarken Cumhurbaşkanlığı'ndan izin alınmasının zorunlu olduğunu belirttiği için, bir belediye şirketinin başka bir şirket kurarken izin almasının zorunlu olmadığı ortaya çıkmaktadır.