Belediye Şirketi; Kamu İhale Kanunu Kapsamında Yapılan Alımlarda İhale Kararı Damga Vergisi Keser mi?

488 sayılı Damaga Vergisi Kanun’a eki olan I sayılı Tablonun, II. Kararlar ve Mazbatalar bölümünün 2. bendine göre;  ihale kanunlarına tabi olsun veya olmasın resmi daire ve kamu tüzel kişiliğini haiz kurumların her türlü ihale kararlarından damga vergisi alınması gerekmektedir.

Bu açıdan bakıldığında Belediye Şirketleri 4734 sayılı Kanun kapsamında alım yapmakla birlikte; ne resmi daire ne de kamu tüzel kişiliğini haiz bir kurum değildirler. Buna göre Belediye Şirketlerinin, ihale kararlarına ilişkin olarak damga vergisi kesmeleri söz konuu değildir.